Fillers bij rimpelbehandeling

Wat is en doet een filler?

Een filler is hyaluronzuur: een lichaamseigen stof van het menselijk bindweefsel dat tot dertig keer zijn volume aan water kan vasthouden waardoor de huid er dik en vol uitziet. Met de leeftijd daalt het gehalte aan hyaluronzuur in onze huid. De huid verliest haar volume en elasticiteit en rimpels verschijnen. Fillers vullen dit hyaluronzuur aan. Het fijne van HA als filler is, dat dit de neiging heeft om uit te zetten en daarmee in volume toe te nemen. Bovendien trekt het extra watermoleculen aan, om het volume te handhaven. Daarnaast stimuleert het de aanmaak van het natuurlijke collageen in de huid. En dan zijn er nog de factoren duurzaamheid, het middel veroorzaakt geen overgevoeligheidsreacties en het gaat niet ‘aan de wandel’: het blijft keurig op de ingespoten plaats zitten.

De behandeling

De behandeling is nagenoeg pijnloos. Met uiterst fijne injectienaalden wordt kleine hoeveelheden hyaluronzuur in diverse rimpels gespoten. De naaldjes zijn zo klein dat u er bijna niets van merkt. Afhankelijk van de hoeveelheid te behandelen gebieden, duurt de behandeling zo’n 30 minuten. Medi-Mooi hanteert diverse technieken.

Na de behandeling

Na de behandeling bent u “gewoon toonbaar” en kunt u uw dagelijkse werkzaamheden vervolgen. Het effect is onmiddellijk zichtbaar. De rimpels en andere onregelmatigheden zijn “glad gestreken”.  Een enkele keer kan een kleine bloeduitstorting ontstaan, die na een dag of 5 weer verdwenen is.

De bijwerkingen

Omdat deze stof een lichaamseigen bouwsteen is, zijn er weinig bijwerkingen op te merken. Hyaluronzuur wordt aangemaakt door het lichaam. De producten zijn zeer veilig te noemen.

De interacties

Er zijn voor zover bekend bij gebruik volgens voorschrift geen wisselwerkingen van betekenis met andere medicijnen, voedsel, dranken of andere stoffen.

Algemeen

Vertel uw arts welke medicijnen u gebruikt. Zo kunt u voork¢men dat u medicijnen krijgt voorgeschreven, die niet mogen worden gecombineerd met medicijnen die u al gebruikt.

De contra-indicaties

  • Overgevoeligheid of allergie, voor een of meer van de bestanddelen (o.a. menselijk albumine) of voor vergelijkbare medicijnen
  •  Zwangerschap

Hoe lang blijft het effect?

Het effect van een behandeling duurt ongeveer zes tot twaalf maanden. Het hyaluronzuur verdwijnt helemaal uit het lichaam, want het wordt op natuurlijke manier via de lever afgebroken. Vaak blijkt, dat bij herhaling van de injecties het steeds minder vaak nodig is om het gewenste effect te krijgen.