Lippen opvullen

Mooie mond, lippen en mondhoeken.

Lip behandeling bij Medi-MooiJe mond is de blikvanger in je gezicht. Het is het eerste waar we naar kijken. Je lippen vormen het centrale deel van je gezicht. We praten er niet alleen mee, lippen hebben ook een sensuele rol. Mooie, stevige en volle lippen geven een jeugdige uitstraling. Rimpels en lijntjes rond de mond, smalle lippen of een asymmetrische mond zijn niet langer iets waar je de rest van je leven genoegen mee hoeft te nemen. Medi-Mooi is kundig  in de lip behandeling door lip fillers (opvullen van de lippen).

Vollere lippen

Lippen die van nature smal zijn, kunnen voller gemaakt worden. Dit kan heel subtiel, maar het kan ook zichtbaarder. Een heel geschikt product hiervoor is Fortélis of Restylane. Een lip die asymmetrisch of scheef is kan weer recht gemaakt worden. Soms kan dit door opvullen. Het kan echter ook zijn dat mimiek de oorzaak van de asymetrie is. Dan is een behandeling die gericht is op het onspannen van de spieractiviteit, de aangewezen oplossing. Dit doen we met Botox.

Lipsticklijntjes

Bij het ouder worden, worden de lippen smaller en ‘krimpen’ ze als het ware. De huid van de bovenlip wordt langer en de lippen verliezen hun jeugdigheid en er ontstaan vaak lijntjes, vooral op de bovenlip. De contour en de stevigheid van lippen kunnen weer worden hersteld met Restylane of Esthélis, waarbij niet alleen de mond er niet meer oud uit ziet, maar tevens de lijntjes op de bovenlip een stuk minder zijn.

Afhangende mondhoeken

Afhangende mondhoeken geven een trieste en ontevreden uitdrukking aan een gezicht. Daarbij ontstaan er meestal ook nog kloven in de mondhoeken, omdat de huid daar wat gaat smetten. Door de mondhoeken te corrigeren, kunnen deze verschijnselen bijna altijd worden opgelost. Er zijn verschillende oorzaken aan te wijzen voor het ontstaan van afhangende mondhoeken.

  • Krijg je op relatief jonge leeftijd te maken met een mond met een neerwaartse lijn, dan wordt dit door spieraktiviteit veroorzaakt. De mondhoeken worden dan meer naar beneden getrokken dan naar boven.
  • Een andere oorzaak is het krimpen en naar binnen vallen van de lippen, waardoor de mondhoeken als het ware wegvallen. Een zeer effectieve oplossing hiervoor is door een vuller als Restylane® toe te passen, waardoor de stevigheid van de mondhoeken en het gebied net daaronder, de zogenaamde marionetlijnen, weer wordt hersteld. Vaak is een combinatie van beide behandelingen de meest aangewezen oplossing.
  • Om mooie lippen te creëren, is het van groot belang, dat je altijd voor ogen houdt dat het resultaat natuurlijk moet blijven. Het moet immers niet alleen nú mooi zijn, maar ook als je heel wat ouder bent. Dit is een kleine behandeling met een groots effect voor de totale uitstraling van het gezicht!

Zweten op de bovenlip

Wat als heel hinderlijk wordt ervaren, is het overmatig zweten op de bovenlip. Net zoals bij het voorhoofd, is de aangewezen therapie een injectie met Botox®. Afhankelijk van uw wens zal de arts u een advies geven met betrekking tot de behandeling en het bijbehorend tarief. Meestal wordt Restylane Lipp 0,5 ml of Emervel Lips 1ml geadviseerd.

De behandelend arts

De behandelend  arts van Medi-Mooi is tevens huisarts van Medi-Mere in de Poortkliniek. Lees meer over de behandeling van mooie lippen. Voor meer informatie bel: 036 3100 700 of mail ons